STAG Logo
.top-banner { background-image: url(/fileadmin/user_upload/images/banner-headers/werkdruk-werkplezier.jpg); }

Wat is werkdruk voor risico?

Van druk werk word je niet ziek. Maar van té druk werk kun je wel last krijgen. De balans tussen energievreters en energiegevers is dan langdurig verstoord. Hierdoor kunnen kleine gevolgen van stress uitgroeien tot grotere. Een keertje hoofdpijn of een nachtje slechter slapen gaat dan bijvoorbeeld over in oververmoeidheid, slaapklachten of ziekte. Dat is niet alleen heel vervelend voor de medewerker, maar ook voor diens collega, leidinggevenden en het management. Want door werkdruk kan een team en ook een organisatie in een negatieve spiraal terecht komen.

Het omgekeerde is gelukkig ook waar!

Als je de balans tussen energiegevers en energievreters weet te bewaren, werk je met plezier. En wie met plezier werkt is gelukkiger, levert betere prestaties en kan meer hebben. Nog mooier: ook op het gebied van werkplezier kunnen collega’s elkaar aansteken. Alle reden dus om als medewerker, bij een team of in een hele organisatie met werkdruk én werkplezier aan de slag te gaan!

Meer over energievers en energievreters.

Zó werk je zo plezierig mogelijk

Het is belangrijk dat iedereen in de gehandicaptenzorg zijn werk met plezier kan doen. Daarom vind je hier praktische informatie en tools. Om ongezonde werkdruk te voorkomen en zo nodig de balans te herstellen. Alles over weten? Maak je keuze: