STAG Logo
.top-banner { background-image: url(/fileadmin/user_upload/images/banner-headers/fysieke-belasting.jpg); }

Dit doe je voor een team

Ben je leidinggevende, ergocoach of werk je in een zelfsturend team, dan sta je voor de uitdaging om met jouw team de kans op fysieke overbelasting zoveel mogelijk te verkleinen. Hieronder vind je praktische aanknopingspunten om hiermee aan de slag te gaan. Bij ieder punt kun je doorklikken naar meer gedetailleerde informatie en concrete oplossingen.

Gedeelde oplossingen: zo kom je samen in gesprek

Als leidinggevende moet je zien te voorkomen dat jij de enige bent die met fysieke belasting bezig is. De medewerkers in je team zijn medeverantwoordelijk en kunnen net zo goed input leveren. Samen verzin je meer en betere oplossingen om het werk beter te organiseren en plezieriger te maken!

  • Laat haast niet de baas zijn. Neem nu en dan de tijd om samen stil te staan bij de gevaren van fysieke belasting. Zo voorkom je dat irritaties oplopen en belasting stapelt.

Tools

  • Opent externe link in nieuw schermDe voila-methode voor innovaties op de werkvloer
    Een methode om snel tot verbetering te komen in je werk, is de Voilà!-methode. Terugkerende knelpunten en ergernissen in het werk bespreek je binnen de afdeling in groepjes van 4 tot 6 personen en in een minuut of 20 kom je samen tot oplossingen.