STAG Logo
.top-banner { background-image: url(/fileadmin/user_upload/images/banner-headers/biologische-agentia.jpg); }

Dit doe je voor een team

Als je in de gehandicaptenzorg de leiding hebt over een team, is het jouw taak om ervoor te zorgen dat jullie samen goed omgaan met de risico’s op het gebied van infectieziekten. Hieronder vind je diverse acties die je kunt ondernemen om er als team voor te zorgen dat het risico op besmetting zo klein mogelijk blijft. Bij iedere actie kun je doorklikken naar nadere informatie en tips.

Infectierisico's: dit kan een hygiënist voor je betekenen

Infectieziekten vormen een complex risico. Niet alleen omdat er specifieke kennis vereist is om de gevaren goed in te schatten, maar ook omdat het bestrijden ervan flinke organisatorische uitdagingen kan opleveren. Aarzel dus niet om de hulp van een hygiënist in te schakelen als je ergens niet uitkomt. Of als je gewoon een kritische blik wilt op je maatregelen.

Kennis van het organisatiebeleid

Niet alleen medewerkers staan bloot aan infectierisico’s: dit geldt ook voor cliënten, vrijwilligers, externen en bezoekers. Om deze reden heeft iedere organisatie binnen de gehandicaptenzorg een infectiepreventiebeleid nodig. De hygiënist is nauw betrokken bij de invulling en uitvoering van dit beleid. Deze professional kan je er dan ook alles over vertellen als je vragen hebt.

Ondersteuning bij voorlichting, instructie en opleiding

Je kunt de bijzondere kennis van de hygiënist ook benutten als je voorlichting, instructie of opleiding op het gebied van hygiënisch werken wilt aanbieden. Deze specialist kan je helpen bij de voorbereiding én bij de uitvoering.

Tools