STAG Logo
.top-banner { background-image: url(/fileadmin/user_upload/images/banner-headers/biologische-agentia.jpg); }

Dit doe je voor een organisatie

Ben je verantwoordelijk voor een goede omgang met infectierisico’s binnen een hele organisatie, dan is het vooral van belang om tot een integraal beleid te komen. Er is veel te regelen en te doen: hieronder vind je praktische aanknopingspunten. Je kunt telkens doorklikken naar nadere informatie en tips.

Arbocatalogi van andere sectoren benutten

De gehandicaptenzorg kent allerlei faciliteiten en werkzaamheden die op het gebied van infectieziekten bijzondere risico’s kunnen opleveren. Zo vind je de dagbesteding horeca-, schoonmaak- , agrarische- en hovenierswerkzaamheden. Wil je die effectief aanpakken, werp dan eens een blik op de arbocatalogi van branches waarin zulk werk tot de voornaamste bezigheden behoort.

Bron van bruikbare oplossingen

In zulke branches is vaak ook gezocht naar oplossingen op het gebied van infectiepreventie/belasting door biologische agentia. De arbocatalogi van deze branches kunnen daarom voor jou ook bruikbare oplossingen bieden. Kijk eens bij deze buren hoe zij het aanpakken. In hun arbocatalogi vind je dit onderwerp in de regel onder het kopje ‘biologische agentia’.